Crezul meu

“Căci nu fac nimic altceva decît să colind oraşul, încercînd mereu să vă conving şi pe tineri şi pe bătrîni să nu vă ingrijiţi de trup şi de bani, nimic mai mult nici deopotrivă ca de suflet, spre a-l face cît mai bun, spunîndu-vă că nu virtutea se naşte din avere, ci din virtute vin şi averea şi toate celelalte bunuri pentru fiecare om în parte ca şi pentru cetate” (SOCRATE)

  • Într-o lume în care corupţia şi minciuna îmbracă cele mai diverse forme, într-o lume în care suntem “invadaţi” în mod agresiv de politică şi comerţ, cred în moralitate, în modestie, în decenţă, în prietenie, în simplitate, în adevăr.
  • Cred că religia şi viaţa spirituală în general pot avea un impact pozitiv asupra oamenilor.
  • În ceea ce ne priveşte pe noi, oamenii de azi, cred că de multe ori ne rătăcim căutînd un sens vieţii, într-o lume a materialismului şi din ce în ce mai haotică. Cred că sensul vieţii poate fi găsit în fiecare zi, în fiecare clipă, citind, ajutîndu-ne aproapele, încercînd să devenim mai buni, lăsînd deoparte egoismul, admirînd natura, cîntînd, stînd alături de cei dragi, iubind, muncind pentru comunitate.
  • Cred că o mică “cărămidă” ce trebuie pusă la construcţia unei societăţi ideale, deosebit de importantă, este necesitatea de a ne comporta fiecare în parte corect cu cei din jur, eliminînd din comportamentul nostru cea mai mică tendinţă de a aduce stres semenilor noştri.
  • Cred ca religia ortodoxa este cararea care ne poate arata drumul spre lumina.
  • Cred că muzica poate schimba oamenii, îi poate face mai buni, îi poate relaxa, îi poate întări, îi poate ajuta, îi poate face să uite de grijile cotidiene, îi poate scăpa de stres.
  • Cred că pentru a se putea schimba în bine societatea în care trăim trebuie să începem să ne schimbăm pe noi înşine, devenind mai înţelegători, mai răbdători, mai buni cu semenii noştri.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>